ODRŽAN 5. MEĐUNARODNI KONGRES NUTRICIONISTA U ZAGREBU, 17. – 19. STUDENOG 2017. g.

ODRŽAN 5. MEĐUNARODNI KONGRES NUTRICIONISTA U ZAGREBU, 17. – 19. STUDENOG 2017. g.

Na 5. Međunarodnom kongresu nutricionista, održanom u Zagrebu, od 17. do 19. studenog 2017. godine, sudjelovale su Olga Dabović Rac, dr. med., koordinatorica Savjetovališta za prehranu i Vedrana Fontana Mikulić, magistra nutricionizma, zaposlena u Savjetovalištu. Doktorica je održala predavanje „Javnozdravstvene i promotivne aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u prevenciji KVB – put do Savjetovališta za prehranu“, a magistra nutricionizma prezentirala je poster na temu „Savjetovalište za prehranu u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije“. Predavanje je izazvalo veliki interes i pohvale, a poster je osvojio drugo mjesto od svih izloženih postera na kongresu.

Savjetovalište za prehranu je jedna od aktivnosti županijskog javnozdravstvenog prioriteta: Promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti. Naglasak rada savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja.

Sudjelovanjem na međunarodnom kongresu nutricionista poslali smo važnu poruku o timskom i multidisciplinarnom pristupu promociji i zaštiti zdravlja naših žitelja. Uspješnost svih preventivnih programa, osim stručnosti i entuzijazma, svakako zahtijeva i podršku predstavnika lokalne i regionalne samouprave.

 

Nagrađeni Poster možete pogledati ovdje.

 

<- povratak na popis novosti