ODRŽAN 7. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OŠ GRADA PULE-POLA

ODRŽAN 7. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OŠ GRADA PULE-POLA

U sklopu unapređenja prehrane u osnovnim školama, dana 11. rujna 2019. g., u prostorijama Osnovne škole Centar održao se 7. Susret promocije školskih marendi u osnovnim školama Grada Pule-Pola u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Grada Pula-Pola. Zahvaljujući potpori Grada Pule-Pola, suradnji škola na području Grada, a posebno zahvaljujući sudjelovanju kuhinjskog osoblja, susreti su iz godine u godinu sve uspješniji.
Pozdravne govore održali su ravnateljica OŠ Centar gospođa Loreta Ribarić kao domaćin susreta, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Aleksandar Stojanović, dr. med. te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule-Pola, Elvira Krizmanić Marjanović.
Prezentirao se novi letak pod nazivom „Priprema, pozor, sad“ kojeg su izradile magistrice nutricionizma iz Savjetovališta za prehranu ZZJZIŽ, Katja Pilar i Nina Penezić Blažević. Letak je namijenjen djeci i roditeljima, a govori o uravnoteženoj prehrani, pravilnom odabiru namirnica, boljem iskorištavanju nutrijenata iz hrane te je posebno naglašena važnost svakodnevne tjelesne aktivnosti.
Ispred škole se održao i sportski dio susreta. Vježbali su učenici viših razreda Osnovne škole Centar pod vodstvom profesora kineziologije Denija Kostešića. U blagovaoni škole bilo je predstavljanje i degustacija pripremljenih jela.
Zahvaljujemo našim domaćinima te svima koji su nam dali podršku i sudjelovali u ovom susretu. Na sljedećoj poveznici možete preuzeti navedeni letak:

http://zzjziz.hr/fileadmin/user_upload/pdf/sluzbe/savjetovaloste_za_prehranu/13.9.2019/
Letak_za_skolski_susret_2019.pdf