KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM ODRŽAVANJA 10. STRUČNOG SKUPA PREDŠKOLSKIH USTANOVA ISTARSKE ŽUPANIJE

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM ODRŽAVANJA 10. STRUČNOG SKUPA PREDŠKOLSKIH USTANOVA ISTARSKE ŽUPANIJE

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, 11. listopada  2019. godine, održala se konferencija za novinare povodom održavanja 10. Stručnog skupa predškolskih ustanova Istarske županije, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Grada Rovinja - Rovigno. Skup će se održati 16. listopada 2019. godine, u Multimedijalnom centru u Rovinju. Konferenciji za novinare prisustvovali su predstavnik iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Rovinja-Rovigno Dragan Poropat, u ime dječjih vrtića Neven i Naridola ravnateljica Sandra Orbanić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović te Nina Penezić Blažević, voditeljica Odjela za promociju zdravih stilova života.
Predstavljen je bogat program na hrvatskom i talijanskom jeziku te je svake godine broj prijavljenih sudionika sve veći, a očekuje se preko stotinu sudionika. Teme ovogodišnjeg skupa su raznolike, djelom iz kruga rada epidemiologije te o imunološkom sustavu djece, mentalnom zdravlju, rastu i razvoju, odgoju djece, uvođenju namirnica lokalnih proizvođača te ortopedskoj problematici predškolskog uzrasta.
Predstavnici predškolskih ustanova iz cijele županije prezentirat će svoje primjere dobre prakse, podijelit iskustva i novitete uvedene u vrtićima.