ODRŽAN 10. STRUČNI SKUP PREDŠKOLSKIH USTANOVA ISTARSKE ŽUPANIJE

ODRŽAN 10. STRUČNI SKUP PREDŠKOLSKIH USTANOVA ISTARSKE ŽUPANIJE

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Grada Rovinja-Rovigno, dana 16. listopada 2019. g., održan je 10. Stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije, u Multimedijalnom centru u Rovinju. Ovogodišnji domaćini su vrtići grada Rovinja, dječji vrtić Neven i talijanski dječji vrtić Naridola.
Na samom početku, skup su pozdravili gospođa Sandra Orbanić u ime dječjih vrtića Neven i Naridola, zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja-Rovigno, Marino Budicin, ravnatelj ZZJZIŽ, Aleksandar Stojanović te zamjenica župana, gospođa Sandra Ćakić Kuhar, koja je otvorila skup.
Ove godine bilo je oko 150 sudionika, a prisustvovali su različiti stručnjaci iz područja rada predškolskih ustanova, zdravstvenog sustava i sveučilišne zajednice.
Teme ovogodišnjeg skupa su raznolike, djelom iz kruga rada epidemiologije te o imunološkom sustavu djece, mentalnom zdravlju, rastu i razvoju, odgoju djece, uvođenju namirnica lokalnih proizvođača te ortopedskoj problematici predškolskog uzrasta.
Predstavnici predškolskih ustanova iz cijele županije prezentirali su svoje primjere dobre prakse, podijelili iskustva i novitete uvedene u vrtićima.