Max City - Edukativno savjetodavne aktivnosti - 23.11.2019

Edukativno savjetodavne aktivnosti:

- Cijepljenje protiv gripe – cijepljenje kao najsigurniji način prevencije gripe

- Europski dan svjesnosti o antibioticima, 18. studenoga 2019. g. – oprezno s   antibioticima, samo   po preporuci liječnika

Dana 23. studenoga 2019. godine, u prostorima našeg najvećeg trgovačkog centra Max City, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije provodio je aktivnosti usmjerene prevenciji i očuvanju zdravlja. Prvenstveno, ove preventivne aktivnosti imaju za cilj povećati svjesnost o važnosti cijepljena protiv gripe kao vrlo ozbiljne virusne infekcije čije posljedice mogu biti i smrtonosne. Djelatnici Zavoda su svojim savjetima i podjelom edukativnih materijala svima zainteresiranima prenijeli informacije kako se zaštititi od gripe i prehlade tijekom narednih mjeseci. Pravovremeno cijepljenje je jedina prava i učinkovita zaštita protiv gripe. Također je  naglašen povećani oprez naših sugrađana kod uzimanja antibiotika. Svakako se u slučaju pojave određenih zdravstvenih tegoba treba za pomoć obratiti liječniku. Jedino je opravdano posegnuti za antibiotikom kad zaista postoji liječnička preporuka kao dio terapije. 
Djelatnici ZZJZIŽ svim zainteresiranim građanima mjerili su tlak. Pri tome su dati savjeti ovisno o vrijednostima izmjerenih tlakova, ali i ovisno o prisutnim i uočenim rizičnim čimbenicima za kronične nezarazne bolesti, poglavito kardiovaskularne. Podijeljeni su letci za Savjetovalište za prehranu te također primjeri recepata za multivitaminske sokove.
Nadamo se da smo ovim javno savjetodavnim aktivnostima motivirali brojne sugrađane da se cijepe protiv gripe te da posežu za antibioticima jedino po preporuci liječnika.
Za sva Vaša pitanja posjetite nas u Zavodu, rado ćemo Vam pomoći.