5. susret promocije školskih marendi u OŠ Grada Pule-Pola

ODRŽAN 5. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA PULE-POLA

Dana 5. rujna 2017. godine, u Osnovnoj školi Vidikovac, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, zajedno sa Gradom Pula-Pola, organizirao je 5. tradicionalni susret promocije školskih marendi u osnovnim školama Grada Pula-Pola . Susreti se provode zahvaljujući potpori Grada Pule-Pola te suradnji s osnovnim školama u Puli, uz sudjelovanje kuhinjskog osoblja.

Kuhinjsko osoblje osnovnih škola spravljalo je ukusne obroke po receptima iz Brošure, a učenici iz Strukovne škole Pula, budući tehničari – nutricionisti, sa svojim nastavnicama pripremali su zdrave napitke od cikle, mrkve, jabuke, limuna, grejpa i drugog voća, uz dodatak đumbira i peršina.

U sklopu susreta, prezentirala se Brošura školskih recepata prilagođena djeci s posebnim prehrambenim potrebama, čije su autorice Vedrana Fontana, mag. nutricionizma i Olga Dabović Rac, dr. med. spec. epidemiologije. U želji za unapređenjem prehrane, oslanjajući se na brojna dosadašnja postignuća i poboljšanja, smatrali smo da je korisno napraviti novi iskorak i ponuditi novu vrijednost. Stoga smo kreirali brošuru s receptima namijenjenim djeci s posebnim prehrambenim potrebama kod pretilosti, dijabetesa, celijakije te pojedinih alergija i intolerancija. Obzirom da se ove bolesti i stanja češće javljaju kod naše djece i mladih, ovim prehrambenim smjernicama i preporukama u Brošuri htjeli smo doprinijeti lakšoj i jednostavnijoj pripremi obroka. Recepti iz brošure nisu namijenjeni samo školskim kuharima već učiteljima, nastavnicima, roditeljima i najviše djeci.

Zahvaljujemo svima koji su nam dali podršku, Gradu Puli-Pola, Istarskoj županiji te školi domaćinu, kao i učenicima i nastavnicima Strukovne škole Pula. Ovakvim druženjima i prezentacijama želimo naglasiti da je, u cilju zaštite zdravlja djece i mladih, potrebna multidisciplinarna suradnja odgojno obrazovnih, zdravstvenih ustanova i udruga, uz neophodnu podršku osnivača, Gradova i županije.

Fotografije sa susreta možete pogledati u galeriji, a Brošuru možete preuzeti na slijedećoj poveznici.

 

 

 

<- povratak na popis novosti