Voditelj Službe: dr.sc.Mirna Vranić Ladavac, dr.med.spec.mikrobiolog

O Službi 

Služba za mikrobiologiju je organizacijska jedinica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije unutar koje se obavlja dio javnozdravstvene zaštite te specijalističko konzilijarna mikrobiološka djelatnost. Služba obavlja javno zdravstvenu mikrobiološku djelatnost od interesa za područje Istarske županije putem specifičnog laboratorijskog rada, sudjeluje u školovanju iz područja javnog zdravstva te sudjeluje u provedbi stručnih i znanstvenih istraživanja.

U Službi se provodi:

U Službi se provode mikrobiološka ispitivanja iz područja bakteriologije, virologije, mikologije i parazitologije. Služba obavlja djelatnost kliničke mikrobiologije za Opću bolnicu Pula ( županijska bolnica treće kategorije, 500 kreveta) te sudjeluje u praćenju, analiziranju i sprečavanju infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti cijele Istarske županije (206 344 stanovnika prema popisu iz 2001. godine).

Služba za mikrobiologiju i parazitologiju također:

- provodi vanjsku provjeru kvalitete (EQUAS,NEQUAS, EARSS)

- sudjeluje u radu  Odbora za praćenje rezistencija bakterija na antibiotike pri AMZH (Akademija medicinskih znanosti Hrvatske)

Kontakti

Nada Barišić, dr. med. spec. mikrobiolog
tel: 052 529 015
nada.barisic@zzjziz.hr

Darja Puškadija, mag. med. bioteh.
tel: 052 529 006
GSM: 099 8105 918
darja.puskadija@zzjziz.hr